Naročilnica za očala

Kako do naročilnice za očala?

Naročilnica za očala pomeni, da ste ob naročilu očal upravičeni do določenega deleža, ki ga namesto vas poravna zavarovalnica. Lahko pa tudi enostavno »zeleno« naročilnico ali recept zamenjate za kompletna očala in ne doplačate ničesar.

Naročilnica za očala pomeni, da ste ob naročilu očal upravičeni do določenega deleža, ki ga namesto vas poravna zavarovalnica. Lahko pa tudi enostavno »zeleno« naročilnico ali recept zamenjate za kompletna
očala in ne doplačate ničesar. Znesek, ki vam pripada je odvisen od namembnosti očal in vaše predpisane dioptrije. Najnižja vrednost recepta je 41,65€.
Pri očalih za daljavo ste upravičeni do take naročilnice na vsaki dve leti. Pri očalih za bližino pa na vsaki dve leti, vendar šele z dopolnjenimi 63 leti. Pogoj pa je le urejeno zdravstveno zavarovanje.

Pot do naročilnice je preprosta vendar zna biti tudi dolgotrajna zaradi čakalnih dob (od enega meseca pa tudi do 6 mesecev ali več). Najprej morate od svojega osebnega zdravnika dobiti napotnico za okulista. Nato se naročite na okulistični pregled v ambulanti kjer imajo koncesijo (na primer zdravstveni dom).
Ko opravite pregled in vam izmerijo dioptrijo, vam izstavijo naročilnico oziroma recept za očala. Le to lahko koristite ob naročilu očal. Recept lahko vnovčite v vsaki poslovalnici Optike Sever in drugih slovenskih optikah, ki imajo to možnost. Moramo pa vas opozoriti, da ima vsaka naročilnica enomesečni rok veljavnosti, ki se ga mora upoštevati. Ta datum je izpisan na zadnji strani vaše naročilnice!

Če ste uporabnik kontaktnih leč, lahko naročilnico pridobite tudi za kontaktne leče.

Vaša Optika Sever

0
Feed

Oddajte komentar