Sončna očala

Dobra sončna očala niso zgolj modni dodatek, ampak ustrezno zaščitno sredstvo, ki ga lahko kupite v optiki. Poleg vseh modnih zahtev, ki jih narekujejo trendi, morate biti pozorni, da vaša sončna očala, ki jih kupujete imajo vsa potrebna dokazila o ustreznosti ( CE oznako, na ročkah očal, deklaracijo o izdelku).

 

Letošnja modna zapoved je zapoved, ki jo pozdavljamo v naših optikah. Še zmeraj so modna večja in temna očala, kar pomeni, da tudi ustrezno pokrijejo vašo očesno površino. Namig: poskusite velikost očal, na ta način, da naj bodo velika toliko, da pokrijejo ves prostor okoli oči, od podočnjakov, in morda tudi v višino čez obrvi. V širini malce popazite, da si izberete okvir, ki vam bo ustrezal glede na širino vašega obraza, naj bo v razmerju med očnico in ličnico.

 

Pozornost namenite kategoriji zatemnjenosti (kategorije od 1-3 so v splošni prodaji), osebno pa zagovarjam temna očala v rjavi, sivi barvi ali zeleni barvi. Dobrodošla so tudi polarizacijska očala, kjer stekla skorajda izničijo neprimerno blešanje, ki ga povroči svetloba, ko se odbija od horizontalne površine (voda, morje, jezera, sneg, armaturne plošče-za voznike). V Optiki Sever smo vam na voljo za vsa Vaša vprašanja, na telefon, ali pa tukaj info@optika-sever.si.

Anja Sever, bacc.ing.opt.